BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo March 22
9

Without water and without taking off its skin???!!! Selalunya buang kulit je kan...tapi abg brian nak kongsikan bahawa banyak kajian telah menunjukkan bahawa kulit buah citrus seperti oren ada 20 kali lebih antioxidant berbanding isinya.. tanpa air dan tanpa mengupas... mesti blender anda kat umah tu tak dapat hasilkan jus cam ni... kalo nak tahu apa alat ini yg akan membantu anda seisi keluarga m

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo March 22
48

[Peraduan] Hello korang! Sempena cuti sekolah ni, Abang Brian nak bagi hadiah istimewa kat korang semua. Korang hanya kena ikut langkah ni sahaja. Senang je soalan minggu ni. 1. Repost soalan ini & berikan jawapan di kapsyen berserta #contestabangbrian 2. Pastikan akaun anda tidak ‘private’ 3. Pemenang akan memenangi buku-buku masakan dan ilmiah serta kalendar resepi Abang Brian 4. Terma & Sya

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo March 21
14

Dari press conference petang tadi... Syukur.... dengan kepercayaan @openuniversitymalaysia saya telah dgn rasminya mulakan perjalanan saya untuk menjadi pendidik yg lebih baik dgn impian utk mengukuhkan lagi sistem pendidikan kami di malaysia demi anak anak kita.. di sini bermulanya perjalanan #DrAbangBrian Tq kepada mentor dan kakak besar saya @dr.soowincci yg tak pernah lelah membimbing saya Ba

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo March 21
2

To be a better educator and to help shape the education arena of malaysia for our children i have accepted this challenge, my journey to be #DrAbangBrian Tq to my mentor and big sis @dr.soowincci For being an inspiration and @openuniversitymalaysia for believing in me from @dr.soowincci - Introducing A Unique Education Challenge Designed Specialy for Malaysian Artistes =) #OUMBeyondArtistesCha

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo March 21
0

Selamat pagi semua! Harini di segmen Doktor Di Konti jam 11 pagi kejap lagi akan membincangkan tentang masalah yang tidak asing kepada wanita iaitu masalah haid. Yang lelaki pun boleh dengar tau. Boleh buat panduan kalau-kalau pasangan anda mempunyai masalah ini. @suriafmmalaysia

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo March 21
0

Helping our children stay healthy and happy, abg brian akan menjelajah satu malaysia utk kongsikan apa itu sarapan yang berkhasiat! Hujung minggu lepas kat penang.. ahad ni pulak kita akan ke kota kinabalu!!! from @sue_izzeyda - Terima kasih @abangbrian sudi memilih sandwich Izzat paling kreatif dan sudi bergambar dengan Izzat dan Kimie. #malaysiabreakfastday2017 #mbd2017

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo March 20
3

Awww... my heart meltzzz... you are my friend too haifa! Kenal tangan abg kat siaran @cjwowshop ? hebatnye...sayang die... hehe @drsyaimahalim

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo March 17
0

Kita ni kadang-kadang google mcm mana nak pikat hati pasangan kita tapi tak tau sama ada betul ke tidak. Harini di Menu Suria @suriafmmalaysia ada Prof Madya Dr Mohd nak bagitau cara menakluk hati pasangan tau. Jom dengar tips Prof sekarang!

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo March 17
2

Belum terlambat rasanya Abang Brian nak ucapkan tahniah kepada adik-adik yang mendapat keputusan SPM semalam. Congratulations! Apa jua keputusannya, Abang Brian doakan adik-adik terus cemerlang dalam pelajaran dan juga kehidupan. 😉

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo March 17
7

Kek teh tarik u alls!!! Antara manfaat jadi chef di radio!!!! Tq chef @norbainicakes

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo March 16
0

Korang! Jangan lupa dengarkan Menu Suria @suriafmmalaysia harini tau! Harini kita ada Chef Othman dan beliau akan ceritakan tentang Selera Masakan Kampung. Haih! Terliur dah ni. Hehehe

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo March 16
0

Tip abg brian : utk membantu anak anak kita dalam pengambilan harian sayur dan buah buahan secukupnya, sediakan jus campuran buah dan sayur di awal pagi buat mereka! Dan pastikan mereka makan sarapan yg seimbang jugak!!! Breakfast tu penting tau!!!

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo March 14
1

Nak cuba buat leeeee Red velvet oreo molten!! Tq @soyummy_foody for a great idea!!!

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo February 6
11

Haa masak apa untuk minum petang hari ni? Jom cuba CUCUR UDANG dari Abang Brian ni ☝️ Senang je uolls nak buat. Jangan nak malas2. Kalau nak resipi penuh, boleh ke FB @ brianchenmasterchef 😊 #ResipiHALAL #AbangBrianCooks #AbangBrianFoodStory #AbangBriansKitchen Bagi yg tertanya pasal multicooker tu.. bole dptkan di @cjwowshop

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo February 6
5

Skarang ni ! Ulangan dr musim pertama walla!!! Hanya di @tv1_rtm Hehe masak ape tu.... burger lobak merah katanya.. @wallaumd #Walla @hiburantvrtm

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo February 6
3

Segalanya kulinari, kesihatan dan kekeluargaan hanya di #MenuaSuria @suriafmmalaysia Kul 10am - 1pm... haaa.. celoteh die dah mula dah... hehe Cantik wajah, Cantik mata. MENUSURUA diceriakan oleh Glow Glowing Beauty Skin & JL Lens By Glow Glowing, #​Cantik weyy

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo February 3
26

Antara hadiah bday yg paling bermakna buat brian Buku masakan brian yg ke-6 ("Beyond Rice Cooking") telah diiktiraf oleh badan antarabangasa the Gourmand World Cook Book Awards (cam oscars utk buku masakan) sebagai Best Corporate Cook Book di Malaysia bagi tahun 2016 dan akan mewakili Malaysia dalam kategori tersebut utk bertanding dengan negara lain! Keputusan akhir akan diumumkan dalam beberapa

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo February 3
1

It started with a twist of fate. Who would have thought an auditor would take such a huge risk and just chase his dreams? Segala dugaan dlm hidup pasti ada hikmahnya.. #abangbrian #dreamscometrue

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo February 3
18

People who know me will know how proud i am to be malaysian. Kini, utk mewakili negara di pentas dunia dlm kategori yg tersendiri, doakan yg terbaik buat brian ya... #dreamscometrue #abangbrian

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo February 3
1

However far i go, i will always remember the angels in my life, the people who have helped me get here. Clients, teachers, friends and family you knw who you are! Ribuan terima kasih atas sokongan anda semua

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo February 3
0

Bila menulis buku masakan, bersiaran di tv mahupun di radio setiap hari, saya cuma bayangkan saya seorang abang, seorang teman yg berkongsi pengalaman dan nasihat dengan anda semua. Thank you all for inviting me into your kitchens, your homes, your cars and into your lives

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo February 3
4

When they told me, "u dont belong in the industry" , "u hanya yg disingkirkan" , "u siape?" Ayah taught me... kite doakan yg terbaik utk mereka.. dan kita fokus on our niat ....be kind and have courage..

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo February 3
6

Syukur.... brian baru dapat berita baik dan tak sabar nak kongsikan ngan anda semua.... hadiah bday buat brian yg cukup bermakna...dan brian jugak nak berikan hadiah kpd anda semua sebagai tanda penghargaan atas sokongan anda semua... tunggu... #abangbrian

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo October 30
0

Fight cancer. Due in large part to its antioxidant capabilities, coriander is considered a possible tool to help treat cancer. Extract from the root of the plant has been shown to inhibit DNA damage, prevent cancer cell migration, and promote cancer cell death in laboratory studies Pictured here -Coriander pesto chicken pasta, another healthy dish that can help prevent cancer frm my latest health

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo September 4
0

I get very passionate when it comes to talking about produce... Especially when its about the freshest of spices! Rempah ratus yg aromanya menusuk hidung bermakna semuanya berkualiti tinggi! Ingat kenapa bayar lebih, belilah pada harga borong hanya di mydin! #mymydin #mydinmalaysia @djlinsuriacinta @bobringgosuria @suriafmmalaysia

Popular Now

SHOPBELLAC @shopbellac on Instagram photo March 22
+ Board

Spring Break Travel... MUST HAVE🍍😍 This comfy cute tee will make your travels that much sweeter!

Selena 👽 @bunnymeth on Instagram photo March 22
+ Board

like my 3 recents and I'll like yours back! Just be off private and comment when done,🌹💞 Thank you so much to my active followers that already have done this!!🌷🍒