BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 20
3

Sebut je "shell out" cam gempak tapi masyarakat kite dah lama dah ada! Sebenarnya cam makan rewang beramai ramai tapi berasaskan makanan laut! Ni brian kongsikan resipinya Bahan kisar (A) 10 tangkai cili kering, direndam air panas 1 labu bawang besar 10 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih 1 inc halia 1 gengam udang kering, direndam Bahan tumis (B) 2 sudu besar mentega 2 tangkai daun kari 5 cil

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 20
0

Sedapnyaaaa donut! Siapa kat sini penggemar donut? Harini di Menu Suria @suriamalaysia pada jam 11 pagi ada Chef Ruzita yang akan borak tips tentang donut. Jangan lupa dengar okay?

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 19
28

Antara ulam peberet brian adalah pegaga! Kalo cicah sambal belacan layan wehhh... anda pulak? Ada tak ulam special di kampung anda?

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 19
1

Siapa yang pakai cermin mata tu, perhatikan tanda-tanda ini. Kalau korang ada tanda-tanda ni, ini bermakna korang berkemungkinan mata korang salah 'power'. Nak tau lebih, baca artikel di www.abangbrian.com okay?

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 18
0

Selamat pagi! Harini Brian ada topik yang sangat menarik iaitu Kencing Manis dan Kebutaan. Sebab ramai yang mempersoalkan kencing manis itu penyebab kebutaan ke? Haaaa dengarkan penerangan dari Ophthalmologist Dr Laila tentang isu ini di @suriamalaysia jam 11 pagi. Menu suria dicantikkan oleh glow glowing beauty skin dan jl lens glow glowing #cantikweyy

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 18
13

#ResipiWoW Satu lagi resipi yg brian kongsikan aritu di @cjwowshop Ayam percik 4 peha ayam Bahan Perap: 8 ulas bawang merah 2 ulas bawang putih 1/2 inci lengkuas Garam secukupnya Bahan Kuah: 400ml santan 10 ulas bawang merah 1 inci halia 1 batang serai 5 tangkai cili kering, direndamkan dlm air panas 1 keping kecil asam gelugur Gula dan garam secukupnya 1)kisar halus bahan perapan dan gau

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 16
3

Okay, siapa dah mula stress untuk hadapi hari Isnin esok? Hehehe.. Jangan stress-stress tau. Tak baik untuk kesihatan. Jom baca artikel penuh tentang makanan yang boleh mengurangkan stress di www.abangbrian.com. Mana tau esok boleh kurangkan stress korang di pejabat kan?

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 16
3

Menambah geng kolam umah! Heheh.. bukan utk masak tau! Lol

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 16
5

Ni hah brian kongsikan, bole guna utk open house atau kalo ade lebihan nasi impit/lontong ! Lontong goreng Bahan Kisar 15 biji cili kering, direndam 1 labu bawang besar 3 ulas bawang merah kecil 4 ulas bawang putih 1 sudu kecil udang kering, direndam 125g daging cincang 2 biji telur 1 manggkuk kecil sayur campur ( lobak merah, kacang panjang) kicap manis, kicap masin garam, secukup rasa daun s

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 15
0

Hi korang! Dah lebih 20 hari kita raya ni, tapi rumah terbuka masih ada. Haaa. Berat tu dah timbang belum? Hehehe.. Jom baca artikel penuh tip tak nak gemuk lepas raya ni www.abangbrian.com okay? Bukan time raya je boleh guna tip ni, sepanjang tahun pun boleh tau!

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 14
2

#ResipiWoW Ketam pedas meletop! Spt yg dikongsikan di @cjwowshop 2 ekor ketam yang besar, dipotong 4 3 sudu besar sos cili (kalo bole homemade) 1 sudu besar sos tomato (kalo bole homemade) 1 sudu besar sos tiram 1 sb kicap manis 1 keping asam gelugur 5 helai daun limau purut Bahan-bahan dikisar 8 tangkai cili kering,direndam air panas utk 10 min dan ditoskan 1 labu bawang besar 3 biji bawang m

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 14
11

Sebab tuan director kata ... "watak awak ni malaysian chinese tapi skarang brian lebih cam korea la pulak! " Ahahaha.. so mintak bantuan drp kengkawan saya di @monsoon_id utk suaikan rambut ngan watak yg brian akan mainkan.. eh? Watak ape? Tunggu.....

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 6
0

Apakah perbezaan antara mentega, lepa susu dan marjerin ketika membuat manisan? Jemur tepung? Penting ke untuk membuat manisan? Haaaa. Harini Chef Khairul Hakimin akan merungkai segala persoalan korang mengenai pembuatan manisan terutamanya ketika musim perayaan. Jadi apa lagi, dengarkan @suriamalaysia kejap lagi jam 11 pagi okay?

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 5
15

Antara kuih raya yg brian paling suke...anda pulak fav kuih raya ape? lagi bes kalo dibuat org yg dikasihi kannn.... eh gitewww.. tq kak jah for the wonderful yummy kek lapis... simpan dlm peti ais dr masa die beri kat brian di bulam ramadhan simpan utk raya... hehe memang lagi bermakna...

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 5
3

Haaaa siapa yang selalu rasa stress tu, cuba lihat balik gaya hidup dan pemakanan korang. Ni lepas raya ni confirm main makan je kan? Jangan lupa baca article penuh tip menghindari stress melalui pemakanan dan gaya hidup sihat yang kami kongsikan di laman web www.abangbrian.com tau!

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 4
24

When your mum sends you a pic of her conquering the peak of mount kinabalu! Tq mum for always being such an inspiration... brian sendiri pun belum panjat mt kinabalu... hehe.. next life goal!!! If you ask why i have such respect and high regards for women.. now you know @leaninmalaysia

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 4
0

Masih shooting lagi..menunggu @nadiaannuar sampai set... haiya jadi cameraman jap la... yg penting apron die tu tak lepas! Ahahaha @cjwowshop

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 4
1

Haaaa mesti ramai yang suka dan nak mencerahkan kulit. Tapi apa kebaikan dan mudaratnya kecerahan dan kesihatan kulit? Nak tau kenalah dengar Abang Brian kejap lagi jam 11 di @suriamalaysia okay?

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 3
7

Antara dessert yg bole anda gunakan utk open house.. lagi senang takyah telangkupkan.. biarkan je dalam bekas aluminium disposable.... lagi best kalau curahkan sikit cairan gula melaka bergaram... Pudding mangga 2 cawan puri mangga (4 mangga,diambil isi dan dikisar kasar) 1 sudu besar gelatin, dilarutkan dlm 3 sudu besar air 1/4 cawan Susu sejat 1/4 cawan krim putar 5 sudu besar gula kaster 1/2 c

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo July 1
5

Nak sihat la kononnya... quinoa ganti nasik... lebih protein and kurang karbohidrat... masalahnya..mamat ni makan ngan ayam rendang! Aahahahhaah

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo June 30
0

Bagi bersiap sedia utk pelbagai shootings bulan depan ni brian dapatkan nasihat drp kengkawan saya di @toscana_mediclinic to look my best... hehe

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo June 30
0

Disebabkan sekarang ni ramai kes membuli, abang brian akan bawakan peneraju #bullyingisnotcool di Menu Suria untuk membincangkan tentang Gejala Membuli. Jangan lupa dengarkan @suriamalaysia kejap lagi jam 11pagi okay.

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo June 29
1

When a family member sends u a pic like this di bulan syawal... kita doakan yg terbaik utk baby hud ...semoga jadi anak yg soleh... murniakan mak ayah ya... we are so happy for u chef fana dgn kedatangan ini di bulan syawal @ycamalaysia

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo June 20
0

Selamat Pagi! Seperti biasa, setiap hari Selasa, kita akan ada Doktor atau Pakar Perubatan di Konti Menu Suria. Harini Brian ada Dr Hirman Ismail dan kitorang akan membincangkan tentang pendermaan organ. Dengar cerita Dr Hirman ada bawak salah seorang pesakit beliau untuk berkongsi pengalamannya dalam pendermaan organ. Jom dengarkan kami di @suriamalaysia kejap lagi jam 11.

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo June 19
15

#30SahurAbangBrian Day 25 : ramai yg tertanya-tanya ape yg ade dlm jus ni.... brian kongsikan jus yg akan membantu kekal kenyang dan sistem penghadaman anda berjalan lancar! Seterusnya apakah tips syawal/raya yg anda inginkan? Tinggalkan di ruangan komen ya... #tipsramadan

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo June 19
5

#30resipiramadhanabangbrian Antara resipi mudah utk sahur... Pizza tortilla Bahan bahan 4 keping tortilla 10 sudu besar sos bolognaise daging Keju cheddar parut secukupnya Sayuran pilihan seperti tomato atau cendawan, dihiris nipis 1) sapukan sos bolognaise atas kepingan tortilla. 2) taburkan sayuran dan keju cheddar 3) bakarkan dlm ketuhar yg telah dipanaskan pada suhu 200C utk 10-15mins sehi

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo June 19
10

[Peraduan] Tahniah! Inilah nama pemenang untuk minggu terakhir #contestabangbrian Cari Logo. Siapakah antara mereka-mereka ini yang akan memenangi hadiah utama iaitu Pressure Cooker Sincero yang bernilai RM1000? Nantikan pengumumannya okay?

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo June 18
5

Walaupun tinggal seminggu je lagi untuk korang berpuasa, bukan bermakna tidak ada peluang untuk korang kurus tau. Boleh jugak cuba bulan-bulan seterusnya. Bak kata orang, lebih baik mula dari tak mula langsung kan? Hehe. Jom baca artikel penuh tentang tip ini di www.abangbrian.com.

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo June 18
10

#30resipiramadhanabangbrian Kali ni brian kongsikan ayam masak halia... bagus utk kurangkan angin dlm badan .. bole lah anda cuba utk masak buka esok ke 1 ayam, dipotong 8 4 inci halia, dihiris nipis 3 ulas bawang putih, dihiris nipis 4 daun bawang, dihiris Daun ketumbar, dicincang 2 sudu besar kicap cair 3/4 cawan stok ayam buatan sendiri 2 sudu kecil gula perang 1) tumiskan bawang putih, hali

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo June 18
1

Happy Father's Day to all dads in the world! Do believe that you are the pillar of strength of the family. Korang dah peluk ayah korang belum? Jangan lupa cakap betapa korang sayangkan beliau jugak tau! #lebihbermakna

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo May 27
9

Ni resipi sahur brian pagi tadi.. nak kongsi so mungkin u guys pun bole cube utk esok! #30ResipiRamadhanAbangBrian Roti gulung ayam Tortilla atau roti pita Isi ayam Campuran salad Tomato, dihiris Kacang badam, disangai dan dihancur kasar Sos yogurt pedas 2 sudu besar yogurt Secubit garam dan lada hitam 1 sudu kecil madu 2 sudu kecil sos cili 1)panaskan tortilla 2)dalam mangkuk kecil gaulka

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo May 26
147

#30SahurAbangBrian Berjayakah tahun ini? DAY 1: mata tak nampak !!!! Hari pertama kan.. memang susah skit nak bangun..wahahahah Selamat menyambut ramadhan al mubarak dan selamat berpuasa semua...

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo May 26
25

Seriouslaaaa..... besok bangunkan abg brian bole? ahahahah #tipsRamadanAbangBrian Set alarm kat hp 3 kali waktu berbeza.... taklah terlepas sahur tuuuu.... Selamat berpuasa semua! Moga moga segala kebaikan kita buat dlm bulan ini diterimaNya

Popular Now

Uae Dubai Sports @bestyle.ae on Instagram photo July 20
+ Board

اغتنم الفرصة الان، عروضنا غير 😉 . #عروضنا_لاتنتهي #جيم كامل في منزلك . ترقبوا كل جديد لدينا أجهزة رياضيه بكافة انواعها . العرض الخامس عرض الماركات العالمية 13,990 درهم فقط 😉 . جهاز جري العملاق NORDICTRACK C700 ماتور قوي 2.75 حصان كوميرشال موتر جودة عالية مساحة جري مريحة جدا 51 سم 20 برنامج تمرين مدمج . البتيكل نوردك تراك SE7I موديل 2017 😎 . بايك نوردك تراك الامريكي GX4.4 PRO موديل 2017 . مللتي جي

O POVO Online @opovoonline on Instagram photo July 20
+ Board

Repost @poltornanerd | Com a chegada da da San Diego Comic-Con, o canal AMC divulgou uma arte especial de The Walking Dead que confirma a estreia da oitava temporada da série. Na sétima temporada, o grupo de Rick irá descobriu mais uma vez que o mundo não é o que eles pensavam ser. É muito maior do que qualquer coisa que eles viram até agora. Mesmo que todos tenham o mesmo objetivo – derrotar Nega

DEKHPAGLI @dekhpagli on Instagram photo July 20
+ Board

DESIGNER LEHENGA OUTFIT #SHOPNOW #Supremequality SALE PRICE : 2700/- INR @shoppingsession_official ITEM CODE: 9743 SEMI STITCHED, SHIPPING EXTRA COMPOSITION: EMBROIDERED ZARI THREAD & STONE WORK FABRIC: ROUND NET BLOUSE: PURE DYBLE DHUPIAN SILK DUPATTA: ROUND NET For Queries/ Placing order WHATSAPP: +91-9899043529 📲 #ORDERNOW CASH ON DELIVERY AVAILABLE ALL OVER INDIA. ✈️ @shoppingsessi

👒👗👠🎒markaduni👜👚⌚👔 @markaduni on Instagram photo July 20
+ Board

ست تونیک و شلوار اسپورت برند: Tommy life سایز: S- M- L-XL-XXL جنس: 80% نخ پنبه، 15% پلی استر، 5% کشی قیمت: 275 هزار تومان #ست #ست_تونیک_ شلوار #تونیک_شلوار_زنانه #تونیک_زنانه #ست_ورزشی #هدیه #هدیه_خاص #پوشاک_ترک #پوشاک_ترکیه کاپشن_ورزشی #شلوار_ورزشی #کاپشن_ورزشی_زنانه #کاپشن_ورزشی_مردانه #خرید_اینترنتی #خرید_خرده #خرید_عمده #خرید_ترک #خرید_از_سایتهای_خارجی #خرید_اینترنتی #خرید_آنلاین #فروشگاه_ا

Sixslash9 @sixslash9 on Instagram photo July 20
+ Board

#ss9consignment #ss9sz75 #ss9sz9 #ss9sz95 (BUYERS WHO ARE READY TO COMPLETE QUICK PAYMENT ONLY) CONTACT ADMIN1 LINE ACCOUNT @6slash9 (with @) ADIDAS BMD R1 PK 'TRICOLOR BLK' CONSIGNMENT CODE : R1 SIZE : UK7.5/US8/EU41.3 UK9/US9.5/EU43.3 UK9.5/US10/EU44 CONDITION : BNIB LOCATION : JAKARTA PRICE : Rp 4.000.000 ( INCLUDE SHIPPING ) CONTACT ADMIN1 LINE ACCOUNT @6slash9 (with @) •••••••••••••••••••••

RUMBAS GUÁRICO @rumbasguarico on Instagram photo July 20
+ Board

@cafein.sanjuan - Nuestro variado menú te ofrece la mas rica gastronomía de la Ciudad por un precio muy accesible aquí mismo en el centro de #sanjuandelosmorros. Te esperamos de 7:00 a 9:00pm de lunes a sábado en un confortable lugar para compartir y disfrutar de mucho mas que un exquisito café. Estamos ubicados en la av. Sendrea al lado del ipasme San juan de los morros Estado Guarico. #com

@introevolution2 Siguela Solo👟 @introevolution on Instagram photo July 20
+ Board

SOLO OFERTAAAAA Sigue @introevolution2) ÚNICO CON TENIS ORIGINAL AMERICANO🇺🇸🇺🇸EN EL PAIS RD 🇩🇴🇩🇴GARANTÍA 💯 % WAS 8294597861 ENVIÓ Y DELIVERY A TODO EL PAÍS tel8095311586 ESTO ES LAJA LAVA 🌋🌋🌋🌋de 9am a 9 PM

#Tíratepr + SC 👻 Tiratepr 👻 @tiratepr on Instagram photo July 20
+ Board

Porque también ellos gozan nuestras aventuras❤️ 📸 @godsb 👥 Utiliza nuestro tag #tiratepr 👻 Snapchat: Tiratepr

عيني ربك شو بحبك :$ @3yne_rbk_sho_b7bk on Instagram photo July 20
+ Board

رح نبقى لبعض ❤ الجزء التاسع والاخير ضلت تفكر رنا شو بدها تعمل بس وصلت لحل انو معو حق يامن مارح نخليون يوقفو بووشنا ولبست وزبطت حالها وراحت محل ما قلها وراحو حجزو بفندق كل واحد بغرفة وباليوم التاني راحو كتبو كتابون ونزلو ع السوق شترو بدلة عرس وفستان وحجزو صالة وعزمو رفقاتهون وعزمت رنا ميريام وليلى بس ميريام من غيرتها خبرت اهل يامن ورنا عن مكان العرس راحت رنا ع الصالون وزبطت حالها وتمكيجت ويامن زبط