BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo May 27
9

Ni resipi sahur brian pagi tadi.. nak kongsi so mungkin u guys pun bole cube utk esok! #30ResipiRamadhanAbangBrian Roti gulung ayam Tortilla atau roti pita Isi ayam Campuran salad Tomato, dihiris Kacang badam, disangai dan dihancur kasar Sos yogurt pedas 2 sudu besar yogurt Secubit garam dan lada hitam 1 sudu kecil madu 2 sudu kecil sos cili 1)panaskan tortilla 2)dalam mangkuk kecil gaulka

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo May 26
147

#30SahurAbangBrian Berjayakah tahun ini? DAY 1: mata tak nampak !!!! Hari pertama kan.. memang susah skit nak bangun..wahahahah Selamat menyambut ramadhan al mubarak dan selamat berpuasa semua...

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo May 26
25

Seriouslaaaa..... besok bangunkan abg brian bole? ahahahah #tipsRamadanAbangBrian Set alarm kat hp 3 kali waktu berbeza.... taklah terlepas sahur tuuuu.... Selamat berpuasa semua! Moga moga segala kebaikan kita buat dlm bulan ini diterimaNya

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo May 26
12

#30ResipiRamadhanAbangBrian Nak berbuka nanti lagi afdal kalo kita masak sendiri kan.. hehe.. air tangan sendiri, pasti terpikat hati suami, mak mertua dan anak anak. Resipi ramadhan yg abg brian kongsikan pasti ada bahan sunnahnya..hehe.. cube teka.. AYAM Goreng rangup krap krup Bahan A 1 ekor ayam, dipotong ikut saiz yg anda suka 10 ulas bawang putih dan  tumbuk 3 sudu besar serbuk cili 2 sudu

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo May 26
0

Salam Jumaat semua. Dah ready ke nak berpuasa semua? Harini Brian ada Dr Robiah dan akan berborak pasal emosi di bulan ramadan. Pelbagai emosi nampaknya kita ada ni masa di bulan puasa. Jom dengarkan Menu Suria @suriamalaysia kejap lagi okay?

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo May 25
0

Selamat pagi! Harini kita ada @theskinnybakers di konti! Kitorang nak borak berkenaan perniagaan kuih raya online. Biasalah nak raya kan? Mesti ramai nak meniaga kan? Jom ambil ilmu dengan dengarkan Menu Suria di @suriamalaysia kejap lagi jam 11 pagi okay? #MenuSuria dicantikkan oleh #glowglowing #cantikweyy

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo May 24
8

#30ResipiRamadhanAbangBrian Kadang kadang terlajak tidur... bangun utk sahur makan roti ngan kaya je.. hehe.. tapi lagi bes kalo kaya tu dibuat sendiri kan?!!! Kaya @ Seri Kaya 150ml air 2 daun pandan, diikat 60gm gula pasir 3 biji telur size besar 250ml pati santan 150gm gula melaka (dicairkan dengan memanas bersama sedikit air) 1)panaskan air bersama daun pandan. Keluarkan daun pandan. 2) pa

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo May 23
8

Muka serious letih... masih on set utk drama raya suria #kuihWAR ... haiyoo.. cam mane nak on air esok ni....@suriamalaysia

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo May 23
4

[Peraduan] Haaa.. Buat mereka yang tak masuk lagi peraduan Hari Ibu ni, korang ada masa dan peluang lagi untuk memenangi hadiah utama! Tau tak, hadiah utama ini merupakan antara barangan yang brian pernah war-warkan di @cjwowshop iaitu Philips Sambal Maker yang (bernilai rm250). Brian akan umumkan pemenang utama pada minggu ini juga tau.. Jadi apa tunggu lagi, jom join #contestabangbrian ni cepat

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 24
20

[Peraduan] Siapa nak calendar Abang Brian, buku masakan dan buku ilmiah, angkat tangan! Jom jawab soalan #contestabangbrian kali ini. Macam tak aci je soalan senang ni. Hehehe. Korang ikut je step bawah ni okay? 1. Repost soalan ini & berikan jawapan di kapsyen berserta #contestabangbrian 2. Pastikan akaun anda tidak ‘private’ 3. Pemenang akan memenangi buku-buku masakan dan ilmiah serta kalen

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 22
1

Terima kasih orang Ipoh! Korang memang sporting dan sempoi habis! Korang kena datang #JelajahSuria10Tahun di Aeon Shah Alam minggu depan tau! Ada sesuatu yang gempak menanti anda! Nak tau apa, kena la datang. Hehehe. See you thereeee! p/s: slide ke kiri 😁 @suriamalaysia

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 22
5

Siape suka asam laksa?!! Antara menu malaysia yg cukup sihat ni.. byk protein dari isi ikannya! Bahan Kisar 20 tangkai cili kering  8 ulas bawang merah 2 ulas bawang putih 1 inci lengkuas 1/2 inci kunyit hidup 2 batang serai 1 inci belacan Bahan untuk Kuah  700gm ikan kembung  1 tangkai bunga kantan 6 tangkai daun kesum  garam dan gula secukup rasa 1 cawan air asam jawa  3 keping asam gelugur

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 21
14

Adakah anda mulakan pagi anda dengan kopi utk elakkan ngantuk? Anda mungkin salah! Kajian menunjukkan bahawa badan kita menghasilkan hormon kortisol utk pastikan kita terjaga dan fokus sebaik saja bangun tidur. Nasihat di sini, utk kesan maksima kafein dalam kopi adalah utk minumnya sejam lebih selepas anda bangun tidur! Abg brian memang amalkan tips ni..harap harap ia membantu anda jugak ya #t

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 21
2

Pada pagi Jumaat yang penuh barakah ini, jom kita dengarkan tetamu Brian harini, Ukhti Mawar dalam Kekeluargaan Sunnah @ Menu Suria @suriamalaysia . Kami akan borakkan tentang bukunya yang bertajuk Basikal Karat. Apa yang karatnya? Haaa. Nak tau, dengarkan lah kami jam 11pagi nanti ye!

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 20
16

Kerana ramadhan tidak lama lagi, abg brian nak kongsikan resipi ni hah.. moga moga dapat dijadikan hidangan bersahur atau berbuka ya KURMA and cinnamon rolls 30ml air suam 1 paket yis 195ml susu suam 50g mentega, dicairkan 75g gula kaster 2 telur 180g tepung roti Secubit garam Utk inti 25g mentega dicairkan Serbuk kayu manis Segenggam badam, dihancur kasar Segenggam kurma, dibuang biji dan di

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 20
1

Sedapnya brownies! Mana yang suka buat brownies, suka makan brownies tu, meh dengar Chef di Konti @ Menu Suria @suriamalaysia jam 11pagi kejap lagi ye. Chef Khairul Hakimin nak cerita pasal Brownies Paling Agung harini. Siapa yang pandai buat brownies tu, meh tag abang brian okay?

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 19
4

It always amazes me how much we can learn frm our kids Tag and share this with someone you love Make time for dinner together, make time for those who really matter to you and those who you really matter to! #tipsAbangBrian

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 18
0

Mesti korang biasa dengar orang kata kalau hidung berdarah kena dongakkan kepala kan? Adakah itu semua mitos? Nak tau apa sebab, bagaimana nak rawat dan antara mitos hidung berdarah, jom dengarkan Brian dan Dr Hazwani dalam segmen Doktor di Konti @ Menu Suria @suriamalaysia kejap lagi jam 11 pagi. MENU SURIA diceriakan lagi oleh Glow Glowing Beauty Skin & JL Lens by Glow Glowing. #CantikWeyy

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 18
3

Siapa kata makanan msia tak sihat? Nak sihat lagi hidangan ni lepas tumis rempah, tapiskan minyak berlebihan ya... Ikan bakar meletop! 1 ekor ikan siakap/merah sederhana besar-dibersihkan 1 helai daun kunyit-hiris halus 2 helai daun limau purut-hiris halus Bahan-bahan dikisar bersama: 3 ulas bawang merah 2 ulas bawang putih 1 batang serai-hiris 1 kelopak bunga kantan-hiris halus 2 cili padi 1 s

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 16
3

Tak nak nyanyuk? Makan banyak skit kubis ni! Kajian menunjukkan bahawa kubis ungu dapat membantu mereka yang ada penyakit kencing manis. Ianya juga kaya dgn antioksidan yg dpt membantu mengurangkan risiko pelbagai penyakit spt kanser dan alzheimers.... #tipsAbangBrian

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 11
39

Tq kpd jemang and team @mstaronlineofficial for the write up .. and always tq to kakak besar saya @dr.soowincci for the guidance and inspiration also to @openuniversitymalaysia for the opportunity ... join me on my journey to #DrAbangBrian Artikel sepenuhnya http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2017/04/07/brian-sarjana/

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 11
2

Selamat Pagi! Topik Doktor Di Konti @ menu suria harini berguna kepada mereka yang suka bersukan. Kita ada Pegawai Fisioterapi, Abd Khaliq @khlq yang akan membincangkan tentang kecederaan sukan. Jangan lupa dengarkan @suriamalaysia kejap lagi jam 11pagi tau! Cantik wajah, Cantik mata. MENUSURIA diceriakan oleh Glow Glowing Beauty Skin & JL Lens By Glow Glowing, #​Cantik weyy

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 11
2

Lepas shoot mesti terkam le... hehe... Cube teka ape dlm ni? Hehe... muat u alls sampai 3 ekor...perkakas dapur ajaib ini menanti anda hanya di @cjwowshop

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 10
34

[Peraduan] Hello! Hello! #contestabangbrian kembali lagi! Nak menang hadiah dari abang Brian tak? Jom jawab soalan ni. Macam mana? Ikut step ni. 1. Repost soalan ini & berikan jawapan di kapsyen berserta #contestabangbrian 2. Pastikan akaun anda tidak ‘private’ 3. Pemenang akan memenangi buku-buku masakan dan ilmiah serta kalendar resepi Abang Brian 4. Terma & Syarat di www.abangbrian.com

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 9
3

Jom breakfast! Lemak jugak penting utk diet anak-anak kita yg seimbang. Ianya membantu melarutkan vitamin tertentu untuk penyerapan maksima tubuh badan. Utamakan lemak sihat semulajadi seperti yang didapati dlm kuning telur! #tipsAbangBrian

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 9
2

Al kisahnya air liur terpercik kat muka @black.hanifah ..wahahaha Cite semalam sambil tunggu flight utk balik kl .. class belajar perancis..ahahaha from @black.hanifah - meh belajar bahasa perancis!! mak aih!sampai masuk air liur dlm mate bahase perancis punya penangan!! 😂🤣 #nyawablack #blackpirlo dengarkan... @shah_shamshiri

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 8
1

Le .. pakai cermin mata tadi tak perasan pulak... Dr dulu lagi brian sanjungi ella yg telah berhijab, tetap cantik, tetap anggun tetap sejuk hati menatap wajahnya...tetap dengan gelaran ratu rock malaysia buat saya!!! Respect!!! @ellaaminuddin - tgh backstage kat mydin gong badak, kuala terengganu utk #JelajahSuria10Tahun @suriamalaysia

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 8
5

Tahniah @kkimieyy dan @dinaw.co kerana terpilih sebagai pemenang #ContestAbangBrian. Sila check DM korang ye. Yang lain jangan sedih jangan putus asa. Ada banyak lagi peraduan dan hadiah yang Brian akan bagi korang. Stay tuned okay?

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 7
5

Orang tgh berlari lagi adik ni dah sampai dah kat booth sarapan sihat kami..hehe.. excited die melompat dr jauh panggil abg brian... tersentuh hati brian...now THIS is why i do what i do! #syukur #ilovemyjob #mbd2017

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 3
41

[Peraduan] Hi korang! #ContestAbangBrian kembali lagi! Senang je contest bulan ni. Isi tempat kosong sajeeee! Tau jawapan dia? Jawab dengan ikut langkah di bawah ni okay? 1. Repost soalan ini & berikan jawapan di kapsyen berserta #contestabangbrian 2. Pastikan akaun anda tidak ‘private’ 3. Pemenang akan memenangi buku-buku masakan dan ilmiah serta kalendar resepi Abang Brian 4. Terma & Syarat

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 2
6

Hehe tq anak anak bumi kenyalang! Had a blast sharing healthy breakfast ideas ngan u alls! Tak sempat abg nak jln jln sebab kena flight balik terus.. next time la ya kalo ade rezeki abg dtg lagi #mbd2017 #MalaysiaBreakfastDay

BrianMasterchef @abangbrian on Instagram photo April 1
11

Tq kepada semua org batu pahat yg telah bersama kami utk jelajah suria 10 tahun... now brian otw gi kuching pulak utk aktiviti masak sarapan sihat bersama anak anak esok awal pagi... nak tidoooo 😪😪😪😪 #abangbriantravels

Popular Now

3CE 🇰🇷🇰🇷 ของแท้ พร้อมส่ง @mycutiehouse on Instagram photo May 28
+ Board

💕ขอบคุณสำหรับรีวิวน่ารักๆๆๆๆ จากคุณลูกค้าที่ร้านนะค๊าา น่ารักมากๆค่ะ 😍 🙏🏻🙏🏻 ดีใจที่เลือกร้านทรายนะคะ ขอบคุณมากๆอีกครั้งนะค๊า ดูรีวิวเพิ่มเติม 👉🏻 กด #mycutiehouse_reviews สั่งซื้อทาง 📱 LINE : @cutiehouse (มี @ ด้วยนะคะ) หรือคลิ๊กลิ้งค์หน้า Bio ค่ะ

🔶HAIR HOPE GROWTH OIL🔶 @hairhopegrowthoil on Instagram photo May 28
+ Board

MEMORIAL DAY SALE!!! Buy 1 bottle of Hair Hope Growth Oil and get one FREE. 💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕 www.hairhopegrowthoil.com 💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕 1. To order, add 1 bottle to your cart. The second bottle is automatically included and will not show up in the cart. 2. No codes needed 3. One free bottle per order. 4. Valid on 4 ounce size only. Thank you! 💕💕💕💕💕💕 ............................................ #hairhopegr

polisi_indonesia @polisi_indonesia on Instagram photo May 28
+ Board

Sebenarnya masih ada setidaknya tiga agenda penting yang harus saya kerjakan, yaitu peresmian Atase Polri di Ankara, penandatanganan MoU kerja sama penanggulangan transnational crime dan capacity building dengan Kepolisian Turki," jelas Jenderal Tito. "Serta kunjungan kehormatan balasan atas hadirnya Kepala Polisi Arab sebanyak dua kali dalam tahun ini ke Indonesia," sambung dia. Jenderal Tito me

BRANDED/TUMBLR TEE READY STOCK @coyoteshop on Instagram photo May 28
+ Board

. . follow yuk@BABYKIDDYSUPERSTAR foto kontes buat sikecil.... anak / keponakan yg unyu unyu bisa dapat piala, piagam bahkan undian cincin emas loh .

BRANDED/TUMBLR TEE READY STOCK @coyoteshop on Instagram photo May 28
+ Board

Hiasan dinding Asmaul Husna Handmade Freeongkir di @alishba_karpet . testi banyak di @testialishba

BRANDED/TUMBLR TEE READY STOCK @coyoteshop on Instagram photo May 28
+ Board

cari custom case yang ga pasaran dan berkualitas ? cek @allcase Hasil di jamin tidak mudah mengelupas Bisa pake foto Bisa tambahkan nama ,tulisan & angka Cek katalog @allcasekatalog cari custom case yang ga pasaran dan berkualitas ? cek @allcase Hasil di jamin tidak mudah mengelupas Bisa pake foto Bisa tambahkan nama ,tulisan & angka Cek katalog @allcasekatalog

BRANDED/TUMBLR TEE READY STOCK @coyoteshop on Instagram photo May 28
+ Board

Yuk follow@dinatatourtravel Ada promo air asia bigpoint Jakarta-Bali PP Rp 770.000/orang* Periode terbang sampai April 2018 Bisa booking kapan saja selama seat masih ada Buruan follow dan reservasi@dinatatourtravel sebelum kehabisan!

polisi_indonesia @polisi_indonesia on Instagram photo May 28
+ Board

Cerita Kapolri di Iran Saat Teror Bom Kampung Melayu. Jakarta - Waktu di Teheran, Iran menunjukkan pukul 19.00 atau lebih lambat dua jam dari waktu di Jakarta. Kapolri Jenderal Tito Karnavian baru saja menginjakkan kaki di Wisma Indonesia, Kedutaan Besar RI di Teheran, Rabu (24/5/2017). Baru saja hendak melepas lelah usai penerbangan dari Indonesia ke Iran, Tito mendapat kabar duka tiga anggotanya

BRANDED/TUMBLR TEE READY STOCK @coyoteshop on Instagram photo May 28
+ Board

Tampil beda di Hari Raya ? Mau langsing tanpa diet menyiksa? Cuss ke @naura_corners Madu Dietnya Spekta, RUGI klo gak COBA Line : @ naura_corners (diketik @ nya) Wa 082226910677 5%0ff DONT MISS IT !! .

BRANDED/TUMBLR TEE READY STOCK @coyoteshop on Instagram photo May 28
+ Board

HATI-HATI SAMA OLSHOP INI@gabriofashion GROSIR FASHION TERMURAH SE IG! BELI 3 LGSG DISC 3O.OOO@gabriofashion NEW UPLOAD SETIAP HARI

Астролог Лунный календарь Луна @astrolog_msk on Instagram photo May 28
+ Board

4-ый лунный день с 06:46 28-ого по 07:54 29-ого. 🔆 Единственной фразой можно повернуть в жизнь к лучшему. 🌳 Символ дня – древо познания, звук «Ом». 🎂 Люди, рождённые в этот лунный день, несут в себе соответствующую энергию, и каждое их слово – вербальная магия. Поэтому таким людям лучше молчать, они являются носителями космической тайны. Их жизненная задача в том и состоит, чтобы разгадать эту тай

Auguri Festas e Eventos @augurifestas on Instagram photo May 28
+ Board

Sobre trabalhar com paixão! ❤️ eu amo esta troca intensa! Obrigada pra quem veio de perto, obrigada pra quem veio de longe, obrigada pra quem atravessou o oceano! 😱 foi muito bom, desejo todo o sucesso do mundo 🌎❤️ bjs kika 📸 @katiarodriguesfotografia